Dakopbouw
Start Omhoog

 


Begin 1999 bleek dat meerdere bewoners aan de Ring belangstelling hadden voor een dakopbouw, teneinde de leefruimte van de woning te vergroten.

Het merendeel van de leden van de bewonersvereniging was van mening dat één gemeenschappelijk ontwerp van een dakopbouw op de Ringwoningen de voorkeur verdiende en geaccepteerd moest zijn door de oorspronkelijke architecten van de woningen.

Uit de groep van Ringbewoners met belangstelling voor een dakopbouw is een projectgroep samengesteld, bestaande uit vrijwilligers (reguliere leden van de projectgroep). De leden van de projectgroep hebben een voorzitter (projectleider: Bouke Noordhof), een secretaris (assistent projectleider verantwoordelijk voor de administratie en het archief: Hub Kockelkorn) alsmede een penningmeester (Bert Versteeg) uit hun midden gekozen.

De bewonersvereniging alsmede de bouwtechno commissie hebben de eerste twee opstartvergaderingen georganiseerd en het verdere verloop van het project daar waar mogelijk gefaciliteert met geld, middelen en diensten.

De bouw is gestart vlak voor de zomer in 2001 en de dak opbouwen zijn opgeleverd in 2002.

Ringwoningen met dakopbouw